Hoito-ohjeet

Picture12Korusi pysyy kauniina pidempään, kun noudatat seuraavia hoito-ohjeitamme. Huomaathan, että hoito-ohjeidemme noudattaminen on myös takuuehto. Katriinakorut ei suosittele korujen pesua kotioloissa, ja on hyvä muistaa, että takuu ei ole näin toimiessa voimassa.

Korujen kulumiselta ei voi välttyä. Kulumista voi kuitenkin hidastaa ja oikeaoppinen korujen käsittely lisää korujen käyttöikää. Korut on tarkoitettu koristautumiseen niin arjessa kuin juhlassa, mutta minkäänlaisia koruja ei suositella käytettäväksi jatkuvasti ympäri vuorokauden, sillä jatkuvassa ihokosketuksessa korujen pinnoite kuluu nopeammin. Sauna ei ole hyvä kaveri koruille, koska liiallinen kuumuus ja ylenpalttinen kosteus vaurioittavat ja kuluttavat koruja. Aurinkoa ottaessa ei myöskään suositella pidettävän koruja. Liikuntaharrastuksiin ei kannata koristautua turhaan, koska hiki kuluttaa pinnoitetta nopeammin.

Tarvittaessa korun voi puhdistaa varovasti kuivalla säämiskällä. Mikäli korusi jostain syystä kastuu, niin se tulee kuivata pehmeällä kankaalla hyvin varovasti, mutta erittäin huolella. Useimmat korut on tehty korulankaan, joten langan pitää myös olla täysin kuiva ennen korun käyttöä, sillä muuten lanka venyy tai jopa katkeaa.

Korujen käyttö- ja hoito-ohjeet

1. Välttääksesi naarmuuntumista ja hankausjälkiä säilytä koruasi niin ettei se ole suoraan kosketuksissa muiden korujesi kanssa.

2. Ethän kylve, ui, sauno, käy suihkussa, ota aurinkoa tai nuku korusi kanssa.

3. Älä säilytä korua pieneksi kierrettynä, niin ettei korun mahdolliseen vaijeriin tule taitoksia.

4. Pue korut päällesi vasta vaatteiden jälkeen ja samoin ota ne pois ennen riisuutumista. Näin ne eivät tartu vaatteisiisi ja rikkoonnu. Tähän kannattaa kiinnittää erityistä huomiota talviaikana.

5. Korut eivät pidä kemikaaleista kuten hajuvesistä, ihovoiteista tai hiuslakasta. Pue koru yllesi aina vasta näiden aineiden laiton jälkeen.

6. Käsittele kivi- ja lasikoruja varoen, etenkin isoja riipuksia ja rannekoruja. Ne saattavat rikkoontua iskeytyessään kovaa pintaa, kuten kivilattiaa vasten.

7. Mitkään korut eivät kestä lasten leikeissä. Lastenkorut eivät sovellu alle 3-vuotiaille.

8. Mikäli korusi kastuu, niin se tulee kuivata pehmeällä kankaalla hyvin varovasti, mutta erittäin huolella. Korut on tehty korulankaan, joten langan tulee olla täysin kuiva ennen käyttöä, sillä muuten lanka venyy tai jopa katkeaa.

Picture13Helmien hoito-ohjeet

Helmiä on hoidettava oikein, jotta niiden kauneus ja hohto säilyisivät. Helmen pinta on erittäin pehmeää ainetta, jota terävät ja kovat esineet naarmuttavat helposti. Tämä koskee myös helmiäishelmeä. Siksi helmikoruja ei tulisi säilyttää yhdessä muiden korujen kanssa. Korujemme mukana tuleva korupussi tai pehmeä kangaspala on hyvä suoja helmille.

Helmiä ei saa altistaa minkäänlaisille kemikaaleille ja helmiä pidettäessä tulee varoa kosmetiikan käyttöä. Jos helmet kuitenkin joutuvat kosketuksiin esimerkiksi vartalovoiteen kanssa, ne pyyhitään pehmeällä kankaalla huolellisesti puhtaiksi. Helmet on ehdottomasti puettava vasta meikkaamisen ja hiustenlaiton jälkeen, sillä deodorantti, hiuslakka sekä hajuvesi saattavat vähitellen muuttaa helmien väriä. Nämä aineet voivat aiheuttaa myös helmen kiinnityksen irtoamisen esimerkiksi riipuksissa ja korvakoruissa. Jotkut kosmetiikan sisältämistä ainesosista pystyvät imeytymään helmen ja korun väliin ja näin heikentävät liimausta.

Helmet pitävät käyttäjänsä ihon normaalista kosteudesta, mutta eivät siedä jatkuvaa hikoilua. Helmikorut tulee ottaa pois myös suihkussa ja uidessa. Helmet eivät myöskään kestä kovaa kuumuutta, joten ne eivät sovi auringonottokoruiksi eivätkä saunakavereiksi. Helminauhan pujotuslanka joutuu myös alttiiksi kosmeettisille aineille, hikoilulle ja muille epäpuhtauksille, joka saattaa lyhentää korusi kestävyyttä.

Mikäli korusi jostain syystä kastuu, niin se tulee kuivata pehmeällä kankaalla hyvin varovasti, mutta erittäin huolella. Useimmat korut on tehty korulankaan, joten langan pitää myös olla täysin kuiva ennen korun käyttöä, sillä muuten lanka venyy tai jopa katkeaa.

Paras neuvo helmikorujen käyttäjälle on: helmet puetaan viimeiseksi ja riisutaan ensimmäiseksi.

Säilytys

Usein korut säilytetään kaikki samassa lippaassa tai laatikossa, mikä saattaa aiheuttaa sen, että kovimmat jalokivet voivat naarmuttaa pehmeämpiä kiviä ja helmiä, ja näin vahingoittaa niitä. Myös metallin pinta saattaa naarmuuntua. Tämän vuoksi koruja tulisikin säilyttää erillään toisistaan. Voit säilyttää korujasi korujemme mukana tulevassa korupussissa. Vaikka monet korumateriaalit ovat kovia ja kestäviä, ne saattavat lohjeta tai jopa haljeta, mikäli ne saavat kovan iskun sopivasta suunnasta. Siksi kannattaa varoa korujen pudottamista kovalle alustalle.

Tummuminen

Metallien tummuminen johtuu metallin hapettumisesta, joka taas aiheutuu ilmassa olevista rikkiyhdisteistä. Rikkipitoisuutta lisäävät esimerkiksi saasteet, mutta myös ihosta erittyvä suola ja lika edistävät hapettumista. Näin ollen toisten ihmisten korut tummuvat nopeammin ja enemmän kuin toisten. Myös ihonhoitotuotteet ja hajusteet edistävät korujen tummumista, minkä vuoksi korut tulisikin pukea vasta meikkaamisen ja hiustenlaiton jälkeen. Korujen tummuminen tai kuluminen ei kuulu takuun piiriin.